Personal Coaching: de case van Wouter

Please contact us for English translations of Dutch text

Personal Coaching: de case van Wouter

Mijn goede klant Wouter (43 jaar) heeft een bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige textielproducten. Samen ontwierpen we in de crisis een succesvolle groeistrategie. Begin 2018 meldt Wouter zich weer voor een nieuwe strategie voor zijn bedrijf. Maar voordat we daarmee kunnen beginnen is er nog een slag te maken: in Wouters werkgeluk.

Van uitgeblust tot zelfbewust

‘Hoe gaat het, Wouter?’ Vraag ik. Het antwoord dat volgt is dramatisch: vechtscheiding rondom kinderen, nieuwe problematische liefdesrelatie, een burn-out en hij wordt geleefd door zijn grootste klanten. Niet verwonderlijk dat Wouter zijn werkgeluk en persoonlijk geluk waardeert met een magere 5. En hij ziet geen oplossing.

Hoe kun je succes hebben en je gelukkig voelen, als je niet vanuit je kern leeft?

Wouter is grip op de zaak verloren. Zijn EIGEN beeld is vertroebeld en hij voelt zich voor waardering afhankelijk van zijn omgeving. En als die waardering niet komt, verliest hij energie. En grip. Iedere keer een beetje. Diep van binnen voelt hij dat dit niet klopt. Scheiding, werkdruk, conflicten…. opeens is het helemaal klaar. Boem, burn-out!

Mijn voorstel aan hem: ‘eerst jouzelf op orde krijgen, daarna je bedrijf. Ok?’. Wouter is ok.

Wie ben ik werkelijk?

In wekelijkse sessies krijgt Wouter steeds beter inzicht in zijn diepste ik, op zielsniveau. Hij begint de oorzaken van negatieve situaties – wij noemen ze onrustzaaiers – te begrijpen. Wat blijkt, de rode lijn in het leven van Wouter is zelfliefde. Of beter gezegd, een gebrek daaraan. Logisch gevolg: lager werkgeluk en persoonlijk succes.

Wouter wordt steeds meer bewust van wat wél bij hem hoort (zijn oorspronkelijke kwaliteiten), en wat niet. Wouter construeert zijn EIGEN fundament en haalt daarmee zijn diepste ik naar de oppervlakte. En leert dat op eenvoudige wijze te vertalen naar de voor hem uitdagende levensgebieden ‘werk’ en ‘relatie’.

‘Dient mij dit of niet?’ wordt de centrale vraag die Wouter zichzelf telkens stelt. Het effect is een enorme reductie van niet-dienende beslissingen. En een forse toename van positieve situaties. Wouter wordt steeds enthousiaster. Enthousiast over zichzelf. Zijn zelfliefde neemt toe. En daarmee ook zijn geluk.

Resultaat: een stabiele 7,5 voor werkgeluk

Wouter stopt met zijn relatie; daarmee verdwijnen de oude patronen die hem niet dienen. Ook stemt hij in harmonie co-ouderschap af met zijn ex-vrouw.

Zelfbewust spreekt hij met drie van zijn klanten nieuwe werkvormen af. Zijn werkgeluk stijgt. Ook op andere levensgebieden zet hij gestaag stappen. Drieënveertig jaar levenskoers heb je niet zomaar om, daar is actie voor nodig!

Inmiddels heeft Wouter een mooie balans tussen werk en privé. Hij geniet van een nieuwe en gelijkwaardige liefdesrelatie. En van de relatie met zijn kinderen.

Laatst sprak ik hem weer. Hij waardeert zijn werkgeluk en persoonlijk succes met een stabiele 7,5. Hij leeft vanuit zijn EIGEN Fundament en heeft grip op de zaak. Binnenkort maar eens bellen voor de nieuwe strategie voor zijn bedrijf. Nu is de tijd rijp!

Leef jij het leven dat bij je past?

Herken jij jezelf – of iemand anders – in Wouter? Waar loop jij tegenaan, op je werk en privé? We horen het graag van je!

Please contact us for English translations of Dutch text