Quickscan Werkgeluk bij OV IJmond

Please contact us for English translations of Dutch text

Quickscan Werkgeluk bij OV IJmond

Ondernemersvereniging OV IJmond organiseerde een Kenniscarrousel met als thema ‘Goed personeel: vinden & binden.’ EIGEN Fundament verzorgde drie interactieve workshops met als onderwerp: hoe kan werkgeluk personeel binden? Centraal stond de Quickscan Werkgeluk die alle deelnemers vooraf hadden ingevuld.

Goed personeel vinden (en binden)

In de workshops zoomden Pauline en Patrick van EIGEN Fundament en Dennis van Aandacht Arbo dieper in op het begrip ‘werkgeluk’ en hoe je werkgeluk kunt vergroten met het programma EIGEN Werkgeluk.

Patrick ging in op de vraag waarom werkgeluk belangrijk is. Onderzoek wijst uit dat – als werkgevers grip nemen op werkgeluk – hun medewerkers gemiddeld 22% productiever zijn en het verloop 20% lager is, met 37% lager ziekteverzuim. Dit resulteert gemiddeld in een 11% hoger bedrijfsresultaat. Daarnaast kiezen millennials massaal voor bedrijven waar ‘werkgeluk’ hoog op de agenda staat.

Quickscan Werkgeluk

Met het krachtige programma EIGEN Werkgeluk kun je alle facetten van werkgeluk in je organisatie vergroten. Elk traject start met een Quickscan Werkgeluk om een 0-meting te krijgen. Daarna wordt een programma op maat gemaakt om het werkgeluk te vergroten en periodiek te monitoren.

Ter voorbereiding op de workshop hadden de leden van OV IJmond de Quickscan Werkgeluk al ingevuld. In een interactieve quiz maakte Pauline de deelnemers wegwijs in het belangrijke onderwerp ‘werkgeluk’. Zo werd op persoonlijke wijze een helder beeld geschetst van de meerwaarde van werkgeluk.

 
Benieuwd naar de staat van werkgeluk van jezelf en jouw organisatie? Vul dan de Quickscan in! Wil je meer weten over EIGEN Werkgeluk, neem dan nu contact met ons op.

Please contact us for English translations of Dutch text