Personeelstekort, hoe voorkom je dat?

Please contact us for English translations of Dutch text

Personeelstekort, hoe voorkom je dat?

“Het is lastig om ons personeelstekort op te lossen én om goede mensen aan te trekken,” verzucht menig HR-manager die we spreken. Inderdaad, goed personeel is tegenwoordig schaars. Bedrijven die hun personeel kunnen binden, zijn de winnaars van morgen. Daarom is er – zeker bij de grotere bedrijven – veel aandacht voor werkgeluk, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Zelf al eens gedacht aan zo’n ‘geluksprogramma’?

Werkgeluk op bedrijfsniveau

Personeel dat op zondagavond al zin heeft om maandag naar het werk te gaan. Gelukkige werknemers die fluitend rondlopen, goed samenwerken en open communiceren. Dat zouden we allemaal wel willen…

Het is mogelijk.

Neem Semco. Het bedrijf van Ricardo Semler uit Brazilië groeide de laatste 10 jaar met 1000%. Hoe? Deze onderneming stelde ‘werkgeluk’ centraal. Met als gevolg: hogere productiviteit, lager verzuim en een aanzuigende werking vanuit de arbeidsmarkt. Met name de millenials weten het bedrijf goed te vinden.

Vertrouwen, openheid en liefde zijn begrippen waar je in het bedrijfsleven niet direct aan denkt. Maar ondertussen wil iedereen weten welke toverformule Semler heeft:

Een ‘geluksprogramma’ tegen personeelstekort

Vóór de crisis was de belangrijkste ambitie voor veel bedrijven ‘overleven of saneren.’ Sinds de crisis is het veelal ‘groei’. The next step is om ‘werkgeluk’ als ambitie te nemen.

Werkgeluk als belangrijkste ambitie leidt immers tot:

  • Hogere productiviteit
  • Lager ziekteverzuim
  • Minder burn-out
  • Minder verloop
  • Verhoging van je aantrekkelijkheid als werkgever

In de loop der jaren is ook ónze focus steeds meer gaan liggen op de mens en zijn of haar streven naar geluk. Inmiddels mogen wij wel zeggen dat we zijn gespecialiseerd in de groei en het verzilveren van potentie op bedrijfs- én mensniveau. Met onze aanpak vertaal je het concept ‘werkgeluk’ door naar alle onderdelen van de bedrijfsvoering, inclusief de strategie.

Brainstorm met ons!

Ben je ondernemer of (HR-) manager en zoek je een structurele oplossing voor je personeelstekort? Neem contact op, we sparren graag met je over hoe je dit zo effectief mogelijk voor elkaar krijgt.

Please contact us for English translations of Dutch text