Directie coaching: persoonlijk leiderschap

Please contact us for English translations of Dutch text

Directie coaching: persoonlijk leiderschap

Hoe vergaat het de deelnemers die ons 1-op-1 programma volgen? De processen van Pim (partner bij een accountantskantoor), Astrid (ondernemer) en Sjors (directeur machinebouw) verlopen – ondanks de sterke overeenkomsten –  heel anders. De gemene deler: ze leven alle drie bewuster en ervaren meer rust. Wat is hun favoriete methode uit het ‘Executive’-programma?

Het roer om

Het ‘Executive’-programma is een 1-op-1-traject voor ondernemers, managers en leidinggevenden, waarin we elkaar wekelijks zien. We beginnen altijd met de vraag: ‘Welk cijfer geef jij jezelf voor succes én geluk in je leven?’ Vaak scoort men niet hoger dan een zeventje op het gebied van werk, relaties en/of vitaliteit. Soms ook veel lager.

De drie leeuwen

Astrid startte haar traject met een magere 6. Haar hoofdthema: zelfliefde. Of beter gezegd, een gebrek daaraan. Ze voegde zich altijd gemakkelijk naar anderen en kwam niet voor haarzelf op. In het dagelijks leven was ze angstig en vaak boos.

Astrids grootste stap: het heft weer in eigen handen nemen. Voortaan leeft ze vanuit zelfbewustheid. Haar belangrijkste uitspraak is nu: ‘Mijn eerste verantwoordelijkheid ben ikzelf. Alleen ik bepaal hoe ik mijn leven leid. Niemand anders!’

Astrid is vooral groot fan van het principe van de ‘De drie leeuwen’. Dit is een effectieve methode die negativiteit omzet in positieve energie. Dit kan een negatieve gedachte zijn, een situatie of een vraagstuk. In plaats van dat de negatieve situatie je tijd kost, loop je goedgemutst, met extra energie en trots op jezelf de deur uit.

Alleen maar groene lampjes

Sjors was hard op weg naar een burn-out. Volgens eigen zeggen vooral door het gedrag van zijn kinderen, ouders en aandeelhouders. Sjors had het altijd druk en veel stress. Heel veel stress. Zijn waarderingscijfer: 6.

De grote ommekeer bij Sjors is tweeledig. Allereerst kwam het besef dat de omgeving nauwelijks te sturen is (ook al denken we vaak van wel). Het tweede besef: je kunt in je leven kiezen voor relaties met alleen groene, positieve lampjes. In dit principe symboliseer je ieder onderwerp in een relatie door een lampje. Bewust kies je geen andere kleur dan groen. Alle andere lampjes laat je uit. Vaak door bepaalde zaken los te laten.

Sinds Sjors deze methode toepast, is hij in staat om zijn omgeving bewust te beschouwen. Hij laat zich niet langer verleiden tot heisa en conflicten. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit enorm veel rust oplevert.

De Poortwachter

Pim tenslotte, blijkt een man van grote daden te zijn. Zijn algehele welzijn: een 5,5. Daar kan zelfs zijn dikke boot niet veel aan veranderen. Pim heeft te kampen met veel conflicten in zijn leven. Zijn grootste onrustzaaiers: ego en gebrek aan zelfliefde.

Inmiddels weet Pim dat (zelf-)liefde een kwaliteit is die hij zelf bezit. De erkenning die hij buiten zocht, vindt hij voortaan in zichzelf. Pims favoriete instrument is ‘De Poortwachter’. Dit is een herhaalde oefening om negativiteit en narigheid buiten de deur te houden. Immers, de beste manier om met conflicten om te gaan is om ze te voorkomen! Om dit proces letterlijk kracht bij te zetten is hij gestopt met alcohol en het eten van vlees. En gaat hij de komende 6 maanden eindelijk zijn lang gewenste wereldreis maken.

De Gouden Sleutel

Stress, boosheid, angst, onrust… de rode draad in het leven van onze deelnemers is vaak dat ze de grip kwijt zijn. Als je dat zelf niet in de gaten hebt, kun je het ook niet veranderen. In onze programma’s leer je dat je De Gouden Sleutel tot verandering zelf in handen hebt. Je ontdekt wat jouw unieke kwaliteiten zijn en welke methode bij jou past om ze blijvend in je leven in te zetten. Want dat gaat niet vanzelf, het vergt oefening!

Wil je meer weten over wat onze programma’s voor jou of je werknemers kunnen betekenen? Neem dan contact op met Patrick R. van Zuijlen of bel direct: 06 10 67 53 56.

Please contact us for English translations of Dutch text