Ondernemers vóór een ambitieus klimaatakkoord

Wij zijn aangesloten bij MVO Nederland, het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. In de laatste socialmediacampagne van MVO werd duidelijk dat meer dan 600 ondernemers kiezen voor een ambitieus Klimaatakkoord.

In de campagne deelden onder meer CEO’s van bedrijven als TenneT, Enexis, a.s.r. verzekeringen, Essent, Alliander en Albron hun boodschap voor een ambitieus Klimaatakkoord met hun netwerk. Ook honderden mkb-bedrijven lieten zien een voorstander te zijn van marktwerking en inprijzing van CO2-uitstoot voor het bedrijfsleven.

“Een grote lichting duurzame ondernemers staat klaar om te laten zien dat nieuwe businessmodellen leiden tot duurzame groei. Groei die op zijn beurt bijdraagt aan de nieuwe economie. Klimaatneutraal, circulair en inclusief. We willen vooral een signaal afgeven dat een ambitieus Klimaatakkoord dus echt mogelijk is. En dat dat helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Laat staan dat het banen gaat kosten.”

– Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland

Transitie naar een nieuwe economie

Ook wij willen een Klimaatakkoord dat ten minste de afgesproken doelstelling van 49 procent minder CO2-uitstoot in 2030 haalt en de transitie naar een nieuwe economie echt inzet. Als supporter van MVO Nederland ondersteunen wij dan ook het manifest “be the change you want to see in the world.”

klimaatakkoord

Niet alleen focus op winst

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) betekent dat bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen het effect op de winst telt, maar dat ook de gevolgen voor mensen binnen en buiten het bedrijf en het milieu een zwaarwegende rol spelen.

Kennisdeling en samenwerking zijn van groot belang om vooruitgang te blijven boeken voor een betere wereld. Doe met ons mee en sluit je aan bij MVO Nederland!

Share This